Cyber Security Challenge Belgium 2019
Stay tuned
Meer informatie

2019 - Coming soon!

Na een erg succesvolle editie in 2018, zijn we hard aan het werken aan de cybersecurity challenge voor 2019. De komende maanden zullen we meer informatie bekend maken, dus houd zeker onze social media in de gaten! Ondertussen kan je alvast nagenieten van 2018:

Over de Cyber Security Challenge Belgium - FAQVolgens de principes van een Capture The Flag (CTF) is deze cybersecurity wedstrijd een spel gebaseerd op uitdagingen die worden gespeeld door maximaal 4 studenten. Binnen een gelimiteerde tijd moeten de teams uitdagingen overwinnen gerelateerd aan een breed spectrum cybersecurity problemen, zoals cryptografie, reverse engineering, netwerkbeveiliging, veiligheid van web of mobiele applicaties, en draadloze en forensische analyse. De moeilijkheid van de uitdagingen variëert tussen simpel en uiterst complex.

Elke student van een Belgische academische instelling mag meespelen in de kwalificatiewedstrijden. Deelnemers moeten minstens 18 jaar oud zijn; Indien jij of een lid van je team jonger is dan die leeftijd, gelieve ons te contacteren vooraleer in te schrijven.

Voor meer informatie, gelieve het deelnamereglement te raadplegen.

De beste teams uit de kwalificatierondes die in aanmerking komen om mee te spelen, worden uitgenodigd.

Natuurlijk! De uitdagingen zijn ontworpen voor studenten, niet voor specialisten, dus je hoeft zelf geen cybersecurity expert te zijn om mee te doen. Een degelijke algemene kennis van IT en voldoende motivatie zijn de belangrijkste elementen.

Ja, dat mag! Maar strijden in teamverband is altijd leuker, en je zal waarschijnlijk meer uitdagingen kunnen oplossen in een team dan op jezelf. Indien je problemen hebt met het zoeken van een team, kan je de CSCBE 2018 Qualifiers Facebook evenement pagina bezoeken om andere studenten te vinden die ook op zoek zijn naar een team.

Een goede manier om te starten met de Cyber Security Challenge Belgium is door write-ups van enkele van onze vorige edities te bekijken:

Write-ups 2015
Write-ups 2016

Eens je klaar bent om zelf enkele uitdagingen aan te gaan, kan je de "awesome-ctf repository" bekijken: Het bevat een lijst nuttige tools gesorteerd per categorie (reversing, cryptografie, web, …). Overigens bevat het een lijst van "wargames" die 24/7 beschikbaar zijn om te oefenen.

Awesome CTF

De "overthewire wargames" bijvoorbeeld, bevatten een reeks uitdagingen en stellen een volgorde voor waarin je ze kan spelen gebaseerd op hun moeilijkheid. Er is ook een IRC chat kanaal beschikbaar, zodat je altijd voor hulp kan vragen indien je vast zit.

Overthewire wargames

De eerste kwalificatierondes van het evenement nemen online plaats: bij de registratie wordt elk teamlid voorzien van een account om in te loggen.

De tweede finale ronde van het evenement zal plaatsnemen op een geheime locatie in brussel - meer informatie volgt!

De Challenge is een initiatief van NVISO, een cybersecurity consulting bedrijf. Het wordt ondersteund door enkele van de grootste Belgische privébedrijven (onze sponsors), publieke instellingen en organisaties. Deze publieke entiteiten zetten zich in om het bewustzijn van bedreigingen op vlak van cybersecurity te verhogen en om de volgende generatie security-bewuste professionals en security experts op te leiden. Alle sponsors zijn actief op zoek naar afgestudeerde studenten met talent om hun security teams te versterken. Wie weet ontmoet je je volgende werkgever op ons evenement!

We hebben een breed aanbod aan uitdagingen, gaande van algemene security kennis tot mobile security, reverse engineering en cryptografie. Sommige uitdagingen zijn makkelijk, terwijl andere zelfs de meest ervaren deelnemers zullen laten zweten. Om een idee te krijgen van wat je kan verwachten, kan je altijd de write-ups van de vorige edities bekijken op GitHub ( 2015 en 2016). Let wel; de uitdagingen zullen niet identiek zijn aan die van de vorige jaren!

Je kan ons mailen op info@cybersecuritychallenge.be. Tijdens de kwalificaties zijn we eveneens beschikbaar op IRC via irc.freenode.org#CSCBE.

Herinneringen van vorige edities

Partners


HoofdsponsorsOfficiële sponsorsMedia partnersPrijzenpartners (2018)Ondersteund doorEen initiatief van


This website is only available when javascript is enabled

This website uses cookies